Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pro sušenky smíchejte všechny ingredience pomocí K-háčku kuchyňského robota. Případně smíchejte mouku s mandlemi, položte na pracovní plochu a uprostřed vytvořte důlek. V misce umíchejte do pěny cukr se žloutky. Nakrájejte máslo na malé kostky a přidejte je do misky s vaječnou pěnou a pak zapracujte do mouky s mandlemi. Vypracujte hladké těsto. Vypracujte z něj kouli a nechte jej 2 hodiny odpočívat zabalené v potravinářské fólii v lednici.
Předehřejte troubu na teplotu 170 °C (ne používejte program horký vzduch, ale horní / dolní pečení). Těsto znovu prohněťte chejte, rozválejte na pomoučené pracovní ploše a kulatým vykrajovátkem vykrajujte kolečka. Umístěte je na plech s pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Pracovní plochu pocukrujte a vyválejte fondán tak, aby byl tenký. Stejným vykrajovátkem vykrojte kolečka a přendejte je na pečicí papír. Na pečicí papír dejte pomocí dřevěné tyčinky trošku potravinářské barvy a razítko patrně namočte do barvy, dokud nebude celé pokryto barvou. (Takhle se barva rozdělí nejlépe a na razítku nebude příliš mnoho barvy.)
Opatrně zatlačte razítko na fondán – vznikne vám otisk vašeho razítka. Sušenky natřete džemem nebo karamelem a položte orazítkovaný fondán na sušenky. Jemně stiskněte. Nechte zaschnout nejméně 2 hodiny. Uchovávejte vzduchotěsně v nádobě na sušenky.
Gelové barvy jsou nejlepší, jiné potravinářské barvy jsou příliš tekuté a otisknou příliš málo barvy.
Share or print this recipe