Ořechové rohlíčky

přísady

Těsto:

  • 200 g čerstvého sýra (tvarohu)
  • 250 g másla
  • 400 g hladkou mouku + trochu na pracovní plochu

Náplň:

Poleva:

  • hnědý cukr
  • tmavá čokoláda
  • krokant

příprava

Na těsto dobře promíchejte všechny přísady, vytvarujte do tvaru koule, zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout.  Na náplň promícháte vlašské ořechy, cukr na pečení a kůru z bio pomeranče. Předehřejte troubu na 180 ° - horní a spodní pečení.

Pracovní plochu poprášíme moukou, těsto nakrájíme na osminy, vytvarujeme kulaté kuličky a vyválíme na tenko a vykrojíme trojúhelníky. (Poznámka: můžeme použít kráječ pizzy)

Naplníte směsí ořechů a cukru, stočíte ze široké na špičatou stranu a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Posypeme hnědým cukrem. Pečte asi 20 minut na prostředním roštu do zlatova.

Hotové rohlíčky necháme vychladnout a ozdobíme tekutou čokoládou a krokantem z lískových oříšků.

další recepty