Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Křehký ořechový koláč
Nugátová náplň:
Předehřejte troubu na 175 °C s horkým vzduchem. Plech vyložte papírem na pečení. Studené máslo nakrájejte na kousky, promíchejte s moukou, práškem do pečiva, kořením a cukrem. Rychle promíchejte mleté ořechy a dřeň vanilkového lusku a vaječného žloutku. Těsto odložte do chladu alespoň na hodinu. Těsto vyválejte na pomoučeném válu. Vykrojte sušenky ve tvaru srdíčka. Rozpulte papírová brčka a vložte do kulatých sušenek. Rozložte sušenky na plech a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 12 až 15 minut. Nechat vychladnout.
Na nugátovou náplň zahřejte v hrnci smetanu ke šlehání s kořením. Odeberte hrnec ze sporáku a rozpusťte v něm nasekanou čokoládu a nugát. Ganache nechte krátce vychladnout a rozložte na kulaté sušenky. (Pokud je to nutné, vyšlehejte ganache, aby nebyla příliš tekutá). Na vrch položte sušenky ve tvaru srdce a podávejte posypané moučkovým cukrem.
Share or print this recipe