Ořechové sušenky

přísady

Křehký ořechový koláč

  • 150 g studeného másla
  • 250 g mouky
  • 1 čajová lžička prášku na pečení
  • 1 čajové lžičky koření Spekulatius
  • 1 čajová lžička perníkového koření
  • 50 g Korunní cukr hnědý
  • 70 g ořechů {mleté}
  • dřeň vanilkového lusku
  • 1 žloutek
  • papírová brčka

Nugátová náplň:

  • 50 g nugátu
  • 50 g čokolády (sekané)
  • 100 g smetany
  • ¼ čajové lžičky koření Spekulatius
  • ¼ čajová lžička perníkového koření

příprava

Předehřejte troubu na 175 °C s horkým vzduchem. Plech vyložte papírem na pečení. Studené máslo nakrájejte na kousky, promíchejte s moukou, práškem do pečiva, kořením a cukrem. Rychle promíchejte mleté ​​ořechy a dřeň vanilkového lusku a vaječného žloutku. Těsto odložte do chladu alespoň na hodinu. Těsto vyválejte na pomoučeném válu. Vykrojte sušenky ve tvaru srdíčka. Rozpulte papírová brčka a vložte do kulatých sušenek. Rozložte sušenky na plech a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 12 až 15 minut. Nechat vychladnout.

Na nugátovou náplň zahřejte v hrnci smetanu ke šlehání s kořením. Odeberte hrnec ze sporáku a rozpusťte v něm nasekanou čokoládu a nugát. Ganache nechte krátce vychladnout a rozložte na kulaté sušenky. (Pokud je to nutné, vyšlehejte ganache, aby nebyla příliš tekutá). Na vrch položte sušenky ve tvaru srdce a podávejte posypané moučkovým cukrem.

další recepty