Ovocný dort

přísady

Dort

  • 6 vajec
  • 180 g Korunní cukr krupice
  • 180 g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžíce prášku na pečení

Krém

  • 250 g tvarohu
  • 3 lžíce vanilkového pudinku
  • 2 lžíce vanilkového prášku / dřeně vanilkového lusku
  • 60 g Korunní cukr moučka
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany na šlehání

příprava

Oddělte bílky a žloutky, žloutky míchejte s cukrem do pěny (10 minut). Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Vařečkou opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Nakonec přimíchejte bílky. Dejte do formy. Pečte na 180 stupňů s horkým vzduchem asi 20 až 25 minut. Před krájením nechte koláč úplně vychladnout.

Na krém dobře promíchejte všechny přísady kromě šlehačky. Šlehačku vyšleháme do ztuhnutí a vmíchejte do krému. Nejprve natřete krém na dortový základ, poté položte druhou část na vrch. Naneste krém na dort a nechte 30 minut schladit. Poté ozdobte ovocem a nechte vychladnout dalších 60 minut.

další recepty