Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na palačinky
na tvarohový krém
K ozdobení
Na palačinkové těsto smíchejte metličkou mléko a vejce. Přidejte mouku a sůl a dobře promíchejte, abyste získali homogenní těsto.
Těsto nechte trochu odpočinout, aby se snížily vzduchové bubliny.
Rozehřejte nepřilnavou pánev o průměru 20 cm (ne příliš horkou) a lehce ji vymažte máslem.
Naběračkou nalijte do horké pánve palačinkové těsto a smažte z obou stran dozlatova. Dejte na talíř a nechte úplně ochladnout.
Na krém vyšlehejte šlehačku do tuhé pěny. Tvaroh, mascarpone a cukr rozmixujte dohladka, poté vmíchejte šlehačku. Část krému si dejte stranou na polevu.
Na dortový základ položte palačinku a na ni potřete tenkou vrstvu tvarohového krému.
Na krém položte další palačinku a postup opakujte, dokud krém nedojde. Jako poslední vrstvu dejte palačinku.
Zbylý krém nalijte do pěnového sáčku s ozdobnou trubičkou. Na palačinku natlačte krém a posypte ji borůvkami. Posypte cukrem.
Palačinkový dort nechte v chladničce, dokud nebudete připraveni ke konzumaci. Pro snadnější krájení nechte alespoň 2 hodiny v lednici.
Poznámka: Dort lze připravit den předem. Před servírováním ho ale nechte hodinu "ohřát" při pokojové teplotě.
Share or print this recipe