Palačinkový dort s tvarohovým krémem

přísady

na palačinky

  • 600 ml mléka
  • 6 vajec
  • 310 g mouky
  • 1 špetka soli
  • trochu másla (na pánev)

na tvarohový krém

K ozdobení

příprava

Na palačinkové těsto smíchejte metličkou mléko a vejce. Přidejte mouku a sůl a dobře promíchejte, abyste získali homogenní těsto.

Těsto nechte trochu odpočinout, aby se snížily vzduchové bubliny.

Rozehřejte nepřilnavou pánev o průměru 20 cm (ne příliš horkou) a lehce ji vymažte máslem.

Naběračkou nalijte do horké pánve palačinkové těsto a smažte z obou stran dozlatova. Dejte na talíř a nechte úplně ochladnout.

Na krém vyšlehejte šlehačku do tuhé pěny. Tvaroh, mascarpone a cukr rozmixujte dohladka, poté vmíchejte šlehačku. Část krému si dejte stranou na polevu.

Na dortový základ položte palačinku a na ni potřete tenkou vrstvu tvarohového krému.

Na krém položte další palačinku a postup opakujte, dokud krém nedojde. Jako poslední vrstvu dejte palačinku.

Zbylý krém nalijte do pěnového sáčku s ozdobnou trubičkou. Na palačinku natlačte krém a posypte ji borůvkami. Posypte cukrem.

Palačinkový dort nechte v chladničce, dokud nebudete připraveni ke konzumaci. Pro snadnější krájení nechte alespoň 2 hodiny v lednici.

Poznámka: Dort lze připravit den předem. Před servírováním ho ale nechte hodinu "ohřát" při pokojové teplotě.

další recepty