Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Z pampelišek odstraňte zelené listy, protože mají hořkou chuť. Květy krátce opláchněte pod studenou vodou. Cukr na sirup rozpusťte v horké vodě. Přiveďte k varu, dokud není roztok čirý a nalejte jej na květy. Nechte odstát 48 hodin.
Sirup přeceďte přes jemné sítko, naplňte do sterilních lahví, dobře uzavřete a uložte na chladném místě. Pro delší trvanlivost před naplněním povařte sirup asi 3 minuty.
1 díl sirupu + 6 dílů vody
Po otevření uchovávejte v chladničce a rychle spotřebujte.
Můžete ho použít také na koktejly.
Share or print this recipe