Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na 5 sklenic po 195ml
Jablka umyjte, oloupejte, vykrojte a nakrájejte na malé kousky, pokapejte šťávou z jednoho citronu. V hrnci zkaramelizujte hnědý cukr. Zchlaďte jablečnou šťávou. Přidejte kousky jablek, skořici a badyán. Rozkrojte vanilkový lusk, vyškrábejte dřeň a vložte do hrnce. Vařte na středním ohni, dokud kousky jablka nejsou měkké (asi 10 minut).
Mezitím opečte mandle na nepřilnavé pánvi do zlatova a odložte stranou. Nakrájejte marcipán na malé kousky.
Přidejte k jablkům marcipán a želírovací cukr, promíchejte a nechte upečený jablečný džem povařit 4 minuty. Odstraňte skořici a badyán. Přidejte rum a opečené mandle. Poté horké nalijte do připravených, čistých sklenic.
Tip: U varianty džemu bez alkoholu vynechte rum. Pokud je skladován na chladném a tmavém místě vydrží pečený jablečný džem jeden rok. Otevřené sklenice uchovávejte v chladničce a spotřebujte je co nejdříve.
Share or print this recipe