Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na těsto
Pro dekoraci:
V hrnci na mírném ohni rozpustíte cukr, med a vodu. Dobře promíchejte žitnou mouku, sodu, vanilkový cukr, skořici a perníkové koření a kůru z bio pomeranče. Přidejte vaječné žloutky. Pomalu přidávejte směs medu, cukru a vody. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout (nejlépe přes noc). Předehřejte troubu na 180 ° vrchní a spodní pečení. Pracovní plochu sypete moukou, vyválejte těsto o tloušťce asi 0,5 cm a vykrojíte postavičky. Slámkou vytvořte otvor.
Položte na plech vyložený papírem na pečení, potřete mlékem a pečte na středním roštu asi 12 minut.
Z každé barvy fondánu vyválejte tenké ruličky (k tomu použijte pudrový cukr), propleťte nebo zakruťte do sebe a vytvarujte deštník. Vyšlehejte dva bílky s moučkovým cukrem. Naplňte sáček
a ozdobte postavičky polevou, perlami a deštníkem. Nechejte trochu zaschnout, provlékněte šňůrku a zavěste.
Share or print this recipe