Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Perníkové těsto:
- 250 g hladké žitné mouky
- 125 g Korunního cukru moučky
- 60 g medu
- 1 polévkovou lžíci jablečné šťávy
- 2 vejce velikosti M
- 1 lžičku jedlé sody
- 12 g perníkového koření
- 1 vejce na potření
Zdobení:
- Korunní cukr moučka
- Voda nebo citronová šťáva
- Korunní cukr krupice
Šablona na lyže:
Dřívko od zmrzliny
Všechny ingredience promíchejte, abyste vytvořili hladké těsto.
Tip: K tomuto účelu je nejvhodnější kuchyňský robot, protože těsto je třeba intenzivně hníst nebo míchat přibližně 5 minut.
Těsto vyjměte z kuchyňského robotu a ihned zpracujte. Pracovní plochu si lehce posypte moukou. Těsto rozdělte na dva díly a rozválejte na tloušťku přibližně 5 mm. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 stupňů.
Na těsto položte zmrzlinové dřívko jako šablonu a nakrájejte proužky o stejné šířce. Pomocí konce zmrzlinového dřívka vytvarujte oblouk lyží. Lyže z perníku položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte přibližně 3-4 minuty.
Zatímco perníčky chladnou, smíchejte Korunní moučkový cukr a vodu nebo citronovou šťávu a vytvořte tak hustou polevu. Dvě perníkové lyže slepíme polevou k sobě, necháme krátce zaschnout, poté je podle libosti ozdobíme.
Například špičky lyží nejprve namočte do polevy a poté je obalte v Korunním cukru krupici
Share or print this recipe