Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pro přibližně 30 kusů:
Pro meruňkovou náplň
Poleva
Těsto - opatrně zahřejte cukr, med a vodu. 250 g žitné mouky a hladkou mouku dejte do misky, nalijte směs z cukru, vody a medu a promíchejte. Postupně do těsta zapracujte sodu a potaš. Vaječný žloutek, vejce, vanilkový cukr, skořici, perníkové koření a citronovou kůru spolu vyšlehejte do pěny a vmíchejte do základu těsta. Poté přidejte zbytek žitné mouky a vše promíchejte, až vznikne hladké těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 12 hodin odpočívat v chladničce. Těsto vyválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 3 mm a vykrajovátkem tvořte srdíčka o velikosti cca. 7 a 5 cm. Potřete mlékem. Pečte v troubě na 180 ° C na prostředním roštu asi 15 minut a poté nechte vychladnout.
Náplň - pomalu na vodní lázni rozpusťte čokoládu na polevu. Šlehačku a krystalový cukr přiveďte v kastrolku k varu a za stálého míchání metličkou postupně přidávejte do hořké čokolády. Nechte vychladnout na cca 35 ° C (vlažné). Vmíchejte změkčené máslo tyčovým mixérem po dobu 1 minuty. Jemně nakrájejte sušené meruňky a přidejte do směsi a nechte 1 hodinu v chladu. Poté slepujte perníková srdíčka. V misce šlehejte vaječný bílek a práškový cukr , dokud nebude hladký sníh, dejte ho do zdobícího sáčku a podle přání ozdobte perníková srdíčka. Zakryjte a srdíčka odležet po dobu 1 týdne.
Share or print this recipe