Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na kulatou formu o velikosti Ø 20 cm, výška 3 cm
Náplň
Na těsto zahřejte 50 ml mléka a promíchejte s 1 lžící mouky, 1 lžící cukru a droždím. Kvásek přikryjte a nechejte na teplém místě zdvojnásobit jeho velikost. Ze zbývajícího mléka, mouky, cukru, žloutku, rumu, soli, vanilkové dužiny, pomerančové a citronové kůry a kvásku vypracujte hladké těsto. Nakonec přidejte máslo pokojové teploty a vypracujte hladké těsto. Zakryjte a nechte růst na dvojnásobnou velikost.
Mezitím nakrájejte fíky na malé kousky, rozkrojte granátové jablko, vyjměte semínka a promíchejte s fíky a povidly. Těsto vyválejte na lehce moukou posypaní pracovní ploše o tloušťce 1 cm a vykrojte kroužky o velikosti cca. 9 cm. Do středu dejte 1 lžíci náplně a okraje stočte do kuličky. Pevně k sobě přitlačte. Ponořte do tekutého másla a vložte do formy, přitlačte těsně k sobě. Zakryjte buchty čistou utěrkou a nechejte dalších 20 minut kynout a pak pečte na středním roštu při teplotě 170 ° C cca. 25 až 35 minut.
Share or print this recipe