Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cca 9–10 scones:
Na polevu:
Předehřejte troubu na 175 °C, horkovzduch. Vyložte dva plechy pečicím papírem. V kuchyňském robotu vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Vmíchejte máslo a mléko a znovu prošlehejte. Promíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením a přidejte k máslovo-cukrové směsi.
Pracovní plochu pomoučete, vyválejte na ní těsto na tloušťku asi 1 cm a vykrajujte kolečka (scones). Scones rozložte na plech a potřete žloutkem. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C (horkovzduch) zhruba 25 minut do tmavě zlatavé barvy.
Na polevu promíchejte dohladka moučkový cukr s mlékem a špetkou skořice (podle chuti). Polevou pokapejte vychladlé scones. Scones podélně rozpulte a potřete marmeládou. Velmi dobře se k nim hodí švestkovo-rumová marmeláda.
Share or print this recipe