Perníkové scones

přísady

Na cca 9–10 scones:

  • 2 vejce
  • 60 g Korunní cukr hnědý
  • 50 g másla
  • 120 ml mléka
  • 300 g mouky
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 KL perníkového koření
  • 1/2 KL skořice
  • trocha mouky (na pracovní plochu)
  • 1 žloutek (na potření)
  • marmeláda dle libosti

Na polevu:

příprava

Předehřejte troubu na 175 °C, horkovzduch. Vyložte dva plechy pečicím papírem. V kuchyňském robotu vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Vmíchejte máslo a mléko a znovu prošlehejte. Promíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením a přidejte k máslovo-cukrové směsi.

Pracovní plochu pomoučete, vyválejte na ní těsto na tloušťku asi 1 cm a vykrajujte kolečka (scones). Scones rozložte na plech a potřete žloutkem. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C (horkovzduch) zhruba 25 minut do tmavě zlatavé barvy.

Na polevu promíchejte dohladka moučkový cukr s mlékem a špetkou skořice (podle chuti). Polevou pokapejte vychladlé scones. Scones podélně rozpulte a potřete marmeládou. Velmi dobře se k nim hodí švestkovo-rumová marmeláda.

 

 

 

další recepty