Perníkové suflé s pomerančovo – citronovým salátem

přísady

Pomerančový a citronový salát

  • 4 malé pomeranče
  • 1 citron
  • 70 g Korunní cukr krupice
  • šťáva ze 4 pomerančů
  • 50 g másla
  • 4 kardamomové lusky
  • 1 tyčinka skořice
  • 2 hřebíček
  • 1 dužina vanilkového lusku

Perníkové suflé

  • Keramické formičky  (Ø 9,5 cm, výška 4 cm) vymazané máslem a vysypané krystalovým cukrem
  • 100 ml mléka
  • 80 g Korunního cukru hnědého
  • 1 čajová lžička kakaového prášku
  • 200 g jemně nasekané hořké čokolády
  • 6 vajec
  • 1 čajová lžička perníkového koření
  • 2 lžíce mouky

příprava

U pomerančovo-citronového salátu odstraňte kůru z pomerančů a citronů a vyřízněte dužninu

(měsíčky). Rozpusťte cukr na pánvi a přidejte pomerančovou šťávu. Poté přidejte zbývající přísady a duste vše 2 minuty. Přidejte kousky pomeranče a citronu a duste je ještě jednu minutu. Odstraňte koření a odložte stranou.

Suflé -  mléko, přiveďte s polovinou hnědého cukru a s kakaem k varu, nalijte čokoládu a nechte ji rozpustit. Oddělte žloutek a bílek a do čokoládové hmoty vmíchejte žloutky, perníkové koření a mouku. Bílky vyšlehejte se zbývající polovinou hnědého cukru a přidejte jej do směsi. Naplňte formičky až 1 cm pod okraj a pečte 20 minut v předehřáté troubě na 180 ° C a podávejte s pomerančovým a citronovým salátem.

další recepty