Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na 3 základny dortu:
Krém:
Kandované ořechy:
Předehřejte troubu na 170 °C s horkým vzduchem. Vyložte tři formy papírem na pečení. Vejce několik minut šlehejte s cukrem, dokud nevznikne hustý krém. Rozpusťte máslo. Do misky dejte mouku s kakaem, práškem do pečiva, skořicí a perníkovým kořením a solí. Postupně vmíchejte rozpuštěné máslo, směs vajec a cukru, med a podmáslí, dokud nezískáte rovnoměrné těsto.
Rozdělte těsto do tří forem s pružinami. Dortové základy pečte v předehřáté troubě po dobu 25 až 30 minut. (Zkontrolujte špejlí!) Vyjměte z formy ještě horkou a převraťte ji. Nechat vychladnout.
U smetanového krému vmícháme ořechový nugátový krém, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vyškrábejte dřeň vanilkového lusku a do krému přidejte perníkové koření. Vmíchejte kakao na pečení.
Koláčový základ potřeme brusinkovým džemem a třetinou krému a střídavě vrstvíme základny dortu a na každou opačnou vrstvu základny natřeme tenkou vrstvu brusinkového džemu. Dokončete krémem a krém z boku natřete pomocí špachtle (nebo hranaté stěrky). Nechte koláč v chladničce několik hodin.
U kandovaných ořechů vařte za stálého míchání cukr krupici s vodou v hrnci. Nechte provařit, dokud nevznikne sirup. Přidejte ořechy, krátce ponořte do sirupu sirup a vložte na plech vyložený papírem na pečení, aby uschl.
Před podáváním ozdobte okraj dortu čerstvými větvičkami rozmarýnu a dort kandovanými ořechy a případně několika čerstvými brusinkami.
Share or print this recipe