Pestrá müsli miska

přísady

  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 ml ovesného nápoje
  • 60 g jemně nastrouhaných ovesných vloček
  • 20 g hnědého třtinového cukru
  • 30 g chia semínek
  • 150 g křupavého müsli
  • 150 g bílého jogurtu 3,6%
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 60 ml mléka
  • 150 g quinoy
  • 300 ml mandlového nápoje
  • 30 g hnědého třtinového cukru
  • 50 ml borůvkové šťávy
  • 100 g mražených borůvek
  • 2 kiwi
  • 250 g smíchaných bobulového ovoce
  • 50 g pekanových ořechů
  • 40 g kokosových plátků

příprava

Kokosové mléko svařte s ovesným nápojem, vmíchejte ovesné vločky, chia semínka a cukr a vařte na mírném ohni asi 3 minuty do zhoustnutí.

Smíchejte dohromady jogurt, mléko a vanilku do hladka. Vmíchejte křupavé müsli, ale nenechte ho stát příliš dlouho, jinak se příliš rozmočí a už nebude křupavé.

Quinou dobře propláchneme studenou vodou. Mandlový nápoj dejte do hrnce s cukrem, borůvkovou šťávou a borůvkami, vmíchejte quinou a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte asi 20 minut pod pokličkou. Poté nechte asi 5 minut louhovat bez zahřívání.

Všechny tři varianty naplňte vedle sebe do široké mísy pomocí rozdělovače na těsto. Oloupejte kiwi a nakrájejte na malé kousky. Ozdobte ovocem a posypte nahrubo nasekanými pekanovými ořechy a kokosovými lupínky.

další recepty