Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Piškotové těsto se ideálně hodí na dorty a rolády. Hmota musí byť vzdušná, proto se mouka a ostatní těžké přísady míchají jen krátce. Aby se zachoval objem, musí se těsto ihned po přípravě upéct.
Vyšleháme bílky se solí. Pomalu přisypeme dvě třetiny cukru a při nejvyšší rychlosti vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky vymícháme do pěny. Přidáme cukru krupici a vanilkový cukr. Sníh z bílků a prosátou mouku se škrobem střídavě opatrně krouživým pohybem přimícháme ke žloutkům. Těsto vylejeme do připravené dortové formy anebo na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme.
Těsto na dort pečeme při teplotě 180 °C přibližně 25-30 minut, těsto na roládu pečeme při teplotě 200 °C přibližně 10 minut. Dále postupujeme podle příslušného receptu.
Share or print this recipe