Pistáciová bábovka

přísady

Porce: 16
Čas přípravy: 60 minut

na bábovku:

  • 5 vajec
  • 250 g másla
  • 250 g Korunní cukr krystal
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g mletých pistácií
  • 180 g mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g přírodního jogurtu
  • 30 g medovky (listy)
  • 1 špička nože zeleného potravinářského barviva ve formě gelu

k ozdobení:

příprava

Bábovka:

Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení. Zapékací mísu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Poté po jednom přidávejte vejce a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

Smíchejte mouku, mleté ​​pistácie, mleté lískové ořechy, prášek do pečiva a sůl a poté přidejte ke směsi.

Listy medovky nakrájejte na malé kousky a smíchejte je spolu s přírodním jogurtem. Tip: Pokud chcete dort podávat v sytě zelené barvě, přidejte do jogurtu před zamícháním zelené potravinářské barvivo.

Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy na bábovku pečte cca. 50 minut. Zkontrolujte jehlovým testem.

Vyndejte z trouby a nechte vychladnout ve formě.

Ozdobení:

Na cukrovou polevu smíchejte cukr s mlékem nebo sirupem z medovky. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte ještě trochu mléka nebo sirupu.

Příprava:

Dort vyklopte z formy a potřete na něj polevu.

Posypte nasekanými pistáciemi.

Polevu nechte zaschnout a poté podávájte.

další recepty