Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce: 16
Čas přípravy: 60 minut
na bábovku:
k ozdobení:
Bábovka:
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení. Zapékací mísu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Poté po jednom přidávejte vejce a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Smíchejte mouku, mleté pistácie, mleté lískové ořechy, prášek do pečiva a sůl a poté přidejte ke směsi.
Listy medovky nakrájejte na malé kousky a smíchejte je spolu s přírodním jogurtem. Tip: Pokud chcete dort podávat v sytě zelené barvě, přidejte do jogurtu před zamícháním zelené potravinářské barvivo.
Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy na bábovku pečte cca. 50 minut. Zkontrolujte jehlovým testem.
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout ve formě.
Ozdobení:
Na cukrovou polevu smíchejte cukr s mlékem nebo sirupem z medovky. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte ještě trochu mléka nebo sirupu.
Příprava:
Dort vyklopte z formy a potřete na něj polevu.
Posypte nasekanými pistáciemi.
Polevu nechte zaschnout a poté podávájte.
Share or print this recipe