
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto:
Náplň:
Na polevu:
Na dokončení:
Na těsto navážíme do mísy mléko, rozdrobíme do něj droždí, přidáme mouku, cukr a vejce a hněteme asi 5 min. Poté přidáme sůl a nakonec máslo. Pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme pevné a pružné elastické těsto. Nesmí se lepit ani na mísu ani na vařechu. Dobře ho přikryjeme utěrkou a nebo kuchyňskou fólii a necháme asi 45 min. kynout do dvojnásobného objemu na teplem místě.
Na náplň smícháme rozpuštěnou čokoládu a ořechovou pastu, přidáme koření a také na malé kousky nasekané ořechy. Tuto směs dáme do lednice lehce zhoustnout. Hlídáme, aby příliš neztuhla.
Vykynuté těsto rozválíme na lehce pomoučnené ploše do obdélníku o velikosti zhruba 40 × 30 cm. Povrch potřeme připravenou náplní a poté těsto složíme na třetiny (náplň do něj zabalíme). Takto předpřipravené těsto znovu rozválíme na obdélník o velikosti 20 krát 30 cm. Nakrájíme ho na 10 pásků o délce 20 cm a každý uprostřed ještě prořízneme tak, aby zůstal nedokrojený (uprostřed pásku vznikne otvor) Pásky po jednom uchopíme na koncích do obou rukou a pravou stranou vložíme skrz prořízlý střed dvakrát nebo třikrát. Lehce ho protáhneme a takto připravené pletence odkládáme na plech o velikosti 20 krát 30 cm, který jsme vyložili papírem na pečení. Hotové pletence potřeme rozpuštěným máslem a necháme kynout do dvojnásobného objemu. Vykynuté tvary pečeme při 170°C asi 25 až 28 min. Ihned po vytažení z trouby je potřeme polevou, kterou jsme připravili smícháním mléka a pudrového cukru. Dodekorujeme sušenou chrpou ještě před zaschnutím polevy.
Share or print this recipe