Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto:
Na krém stracciatella:
Vejce a cukr několik minut šlehejte (v kuchyňském robotu) do pěny.. Rozpusťte máslo. Nakrájejte čokoládu na kousky, přidejte k máslu a za stálého míchání rozpusťte. Rozpuštěnou čokoládovo-máslovou směs a rum vmíchejte do vaječné směsi. Mouku a prášek do pečiva smíchejte s kakaem. Postupně vmíchejte suché přísady. Nasekejte nahrubo vlašské ořechy a nakonec přidejte do těsta.
Vymažte obdélníkovou pečící formu (forma na biskupský chlebíček) máslem a vysypte strouhankou. Nalijte hmotu a pečte v předehřáté troubě na horkém vzduchu 175 °C po dobu 45 až 50 minut. {Proveďte test špejlí!}
Nastrouhejte čokoládu na krém. Smíchejte všechny ingredience kuchyňským robotem a nechte vychladnout.
Po upečení koláč nechte vychladnout. Poté z upečeného koláče ve středu vykrojte obdélník pro plnění. Na okraji vynechte asi centimetr. Směs na koláč vyjměte lžící, rozdrobte v misce a odložte stranou.
Nalijte smetanu do obdélníkového otvoru a na vrch dejte strouhanku. Ozdobte vlašskými ořechy a podávejte.
Tip: Ze zbytku směsi se vynoří tvarohový koláč: smíchejte zbývající náplň se zbývajícími sušenkami a dejte do chladničky. Vytvarujte kuličky a glazujte je čokoládou.
Share or print this recipe