Pohankové vafle

přísady

  • 150 g pohankové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • špetka mleté skořice
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 300 ml bílého smetanového jogurtu
  • 150 ml mléka
  • 90 g Korunního BIO cukru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  •  tuk na vymazání

příprava

Do mísy dejte oba druhy mouky, přisypte skořici, jedlou sodu a sůl. Ve druhé misce smíchejte jogurt, mléko, hnědý cukr, olej a přidejte žloutky. Tekutou směs vlijte do mísy s moukou a dobře promíchejte. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka jej zapracujte do těsta.

Nahřejte vaflovač a vymažte formu tukem. Naběračkou vlijte část těsta (mělo by zaplnit zhruba ¾ formy). Přiklopte víko a vyčkejte asi 4 minuty, dokud vafle nezezlátnou.

další recepty