Pomerančové cupcakes s mascarpone

přísady

Na těsto:

  • 250g měkkého másla
  • 250g Korunného pudrového cukru
  • 1 štipka soli
  • dřeň z jednoho vanilkového lusku
  • nastrouhaná kůra z jednoho bio citrónu
  • 5 vajec
  • 250g mouky
  • 1 štipka prášku do pečiva

Na krém:                         

  • 500 g mascarpone vhodného na krájení 
  • 200 g tvarohu
  • 100 g Korunného pudrového cukru
  • šťáva a nastrouhaná kůra z jednoho bio pomeranče
  • kumkvat a mátové lístky na ozdobení
  • zdobící sáček
  • velká špička (velikost 15)
  • 12 formiček

příprava

Příprava těsta na cupcakes:

máslo s pudrovým cukrem, solí, dření s vanilkového lusku  a citrónovou kůrou vymícháme do pěny. Postupně přidáme celé vejce. Přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme do zdobícího sáčku a ze dvou třetin jím naplníme formičky.

Pečeme v troubě při teplotě 160 °C přibližně 20 minut.

Příprava krému:

všechny přísady krátko vyšleháme. Krém dáme do zdobícího sáčku a ozdobíme na vychladnuté cupcakes. Ozdobíme plátkem kumkvatu a lístkem máty. 

Tip:

Video s návodem na přípravu cupcakes a krému najdete na naší YouTube stránce.

další recepty