Pomerančový likér

Image Description

přísady

  • 6 chemicky neošetřených pomerančů
  • 1/1 kg Korunního cukru krupice
  • na špičku nože mleté skořice a koriandru
  • 1 l koňaku, vodky anebo bílého rumu

příprava

Pomeranče pořádně vydrhneme pod horkou vodou a osušíme. Odřežeme tenkou kůru (bez vnitřní bílé vrstvy) a najemno nasekáme. Pomeranče odšťavíme, šťávu spolu s krupicovým cukrem dáme do velkého, čistého a dobře uzavíratelné sklenice  a promícháme, dokud se  krystaly cukru nerozpustí. Přidáme pomerančovou kůru a koření  a doplníme alkoholem. Dobře uzavřeme a silně protřepeme. 2 měsíce necháme stát na chladném, tmavém místě. Potom přefiltrujeme přes napařenou gázovinu, nalejeme do vysterilizovaných sklenic, dobře uzavřeme a uchováváme na chladném místě.

 

další recepty