Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na krém
Troubu předehřejte na 175 °C, horní/spodní pečení vyložte 12 formiček na muffiny papírem.
Vejce ušlehejte s cukrem, solí a vanilkou do pěny približne 5-7 minut.
Na nejnižší stupeň vmíchejte olej a zakysanou smetanu.
Mouku smíchejte s mandlemi a práškem do pečiva, a poté přidejte k ostatním surovinám.
Přidejte 120 g nasekaných pražených mandlí a pomocí naběračky nebo naběračky na zmrzlinu dejte těsto do připravených formiček na muffiny.
Mandlové dortíky pečte v předehřáté troubě dozlatova, a to přibližně 20-25 minut. Poté je nechte úplně ochladnout.
Všechny suroviny na krém kromě nízkotučného tvarohu dejte do mixovací nádoby a krátce mixujte na vysoké otáčky, dokud nezískáte krémovou tuhou směs. Dbjete na to, abyste smetanovou směs nemíchali příliš dlouho, jinak by se mohla změnit na máslo. Jakmile směs získá strukturu a pocitově pevnější, je to dokonalé.
Na nejnižším stupni vmíchejte do směsi odtučněný tvaroh, a poté ji nalijte do pěnového sáčku s ozdobnou trubičkou.
Pro dokonalý „vířivý tvar“ nejprve do středu muffinů vtlačte trochu krému. Poté pohybem zvenku dovnitř pokapejte vršek a vysypte zbývajícími praženými mandlemi.
Pražené mandlové dortíky vydrží v lednici 2-3 dny, ale nejchutnější jsou vždy první den.
Share or print this recipe