Punč z pečených jablek

přísady

  • Šťáva a kůra citronu
  • 900 ml ovocného, ​​lehkého bílého vína
  • 600 ml ovocného jablkového čaje
  • 200 ml jablečného džusu
  • 60 g Korunního cukru kandys hnědý
  • Buničina vanilkového lusku
  • 3 tyčinky skořice
  • 2 hvězdičky anýzu
  • 4 - 5 hřebíčku
  • 3 jablka

příprava

Oloupejte citron a poté ho vytlačte. Ohřejte bílé víno, jablečný čaj a jablečný džus s citronovou kůrou a hnědým cukrem kandys  {nesmí se vřít!}. Přidejte koření (nejlépe v čajovém sítku). Oloupejte jablka, nakrájejte na osminy a nechte je vařit. Snižte teplotu a nechte vše asi hodinu vařit. Odstraňte koření a jablka. Podle chuti a požadovaného obsahu alkoholu přidejte calvados a podávejte ve sklenicích.

Tip: Na sklenice připevněte skořicí a větvičky rozmarýnu / levandule.

další recepty