Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
6 porci
Piškoty:
Rebarborový kompot
Tiramisu:
Sirup:
Na dokončení:
Na piškoty vyšleháme z bílků, cukru a vody pevný sníh. Poté opatrně zamícháme žloutky a úplně nakonec směs mouky a kukuřičného škrobu. Hmotu tvarujeme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou na plech s papírem na pečení do tvaru dalších piškotů asi 7 cm dlouhých. Ihned je posypeme cukrem moučka a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 min. dozlatova. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Rebarboru nakrájíme na asi 5 cm dlouhé špalíky a narovnáme je do malého pekáčku těsně vedle sebe. Přidáme vyškrábané vanilkové zrníčka, rebarboru zasypeme cukrem a na její povrch přiložíme pečící papír. Vložíme jí do trouby vyhřáté na 160° a pečeme asi 15 až 20 min. do změknutí. Kompot necháme vychladnout.
Na tiramisu smícháme všechny ingredience dohromady a ruční metličkou a nebo mixérem při středních obrátkách vyšleháme do husté hmoty. Tou naplníme cukrářský sáček, s hladkou zdobící špičkou.
Na sirup převaříme vodu, sirup a cukr, a poté přidáme šťávu z rebarborové kompotu. Necháme ho dobře vychladnout.
Piškoty namáčíme v sirupu a vrstvíme je společně s Rebarborové m kompotem a také tiramisu krém do vysokých sklenic o objemu asi 250 ml. Povrch ozdobíme zbylými piškoty a také čerstvým červeným rybízem.
Share or print this recipe