Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Z každé upečeme dvě patra. Dortové formy o průměru cca 20 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem.
Gramáž pro následující řádky je poloviční než v seznamu. V míse vyšleháme máslo do pěny a přidáme cukr. Směs šleháme dále 2-3 minuty, postupně přidáme vejce a vanilkový extrakt. Mouku smícháme s kakaem a solí, do podmáslí přidáme gelovou barvu. Obě postupně přidáváme do vyšlehané máslové pěny. Ve skleničce smícháme ocet a jedlou sodu. Pozor, směs začne pracovat, rozmícháme a vpracujeme do těsta. Tekuté těsto rozlijeme do dvou forem a v předehřáté troubě na 175 °C pečeme asi 25-30 minut. Stejný postup opakujeme s druhou polovinou ingrediencí a upečeme další dva korpusy. Necháme je aspoň hodinu odpočívat zabalené v potravinářské folii.
Mezi tím si vyšleháme mascarpone s krémovým sýrem. Přidáme vanilkový extrakt, moučkový cukr a dokonale zpracujeme. V další míse si vyšleháme šlehačku a opatrně ji přidáváme do hmoty. Vznikne hustý a nadýchaný krém.
Vychlazené korpusy seřízneme tak, aby vznikla rovná plocha. Zbytky schováme na závěrečné zdobení. Skládáme korpusy, které promazáváme krémovou vrstvou. Na závěr potřeme stěny, uhladíme cukrářskou stěrkou a vršek dozdobíme rozdrobenými kousky korpusu.
Share or print this recipe