Rychlé čarodějnické čepice s jablečnou náplní

přísady

na přibližně 5-6 velkých čarodějnických čepic

příprava

Smíchejte cukr a skořici v misce.

Jabko čtvrttejte, odstraňte jádřinec, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte do mísy a dobře promíchejte s přibližně polovinou směsi cukru a skořice.

Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení a vyložte plech pečicím papírem. Vyjměte těsto z chladničky a okamžitě použijte. Pracujte rychle, jinak se těsto přilepí na pečicí papír.

Rozválejte těsto a nakrájejte na přibližně 5-6 trojúhelníků.

Na široký konec těsta dejte cukrovo-skořicové jablko, srolujte a přitlačte okraje. Horní okraj důkladně propíchněte vidlicí. Špičku trojúhelníku ohněte do strany, aby vytvořila tvar čarodějnické čepice. Stejně postupujte i s ostatními trojúhelníky.

Umístěte čarodějnické čepice na plech a pomocí lžíce je posypte zbytkem směsi cukru a skořice. Pečte na střední mřížce trouby přibližně 18-22 minut.

Tip: Čarodějnické čepice můžete také naplnit džemem nebo krémem z lískových oříšků a nugátu.

Poznámka: Pokud chcete menší čarodějnické čepice, nejprve těsto horizontálně rozpulte a poté z něj vykrajujte trojúhelníky.

 

Čarodějnický koště z zbytků Oba menší trojúhelníky na okrajích posypte cukrovo-skořicovou směsí a poté je srolujte. Na jedné straně udělejte několik řezů nožem. Po vychladnutí je 'napíchněte' na Mikado sušenkovou tyčinku.

další recepty