Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na formu na bábovku
(měrná jednotka pro 250 ml hrnek)
A tésztához
Na čokoládovou polevu
K ozdobení
Troubu předehřejte na 170 °C v režimu ventilátoru. Formu na pečení vymažte trochou másla a vysypte strouhankou.
Vejce šlehejte pár minut s cukrem, poté postupně vmíchejte smetanu a olej. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a mákem a poté opatrně vmíchejte. Přidejte rum a skořici a znovu krátce promíchejte.
Těsto nalijte do zapékací formy a pečte cca 30-35 minut (zkontrolujte jehlovým testem). Nechte úplně ochladnout.
K přípravě čokoládové polevy čokoládu nalámejte na kousky, přidejte do hrnce ke šlehačce a za stálého míchání na mírném ohni rozpusťte.
Vyjměte bábovku z formy. Čokoladou polevu rozetřete na bábovku, nevynechte ani boky. Než poleva zaschne, ozdobte jedlými květy.
Share or print this recipe