Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Čokoládu roztopíme v teplé vodní lázni, Máslo vyšleháme s BIO cukrem a vanilkovým cukrem a zlehka přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme vejce a mícháme dokud nevznikne kompaktní těsto. Přimícháme mouku, kukuřičný škrob, sůl a prášek do pečiva. Nakonec zjemníme šlehačkou a rumem. Těsto vylejeme do kulaté nebo hranaté formy na pečení a pečeme 45 minut při teplotě 175 °C. Zda je těsto upečené zjistíme tak, že něho píchneme špejlí. Pokud zůstane špejle čistá, těsto je upečené.
Upečenou hmotu necháme vychladnout, natrháme do misky a smícháme s meruňkovým džemem. Několik hodin necháme odstát v chladničce, aby se chutě spojily. Z hmoty potom vyformujeme kuličky, které opět necháme 30 minut odpočnout v chladničce. Kuličky potom napíchneme na špejle a namočíme do čokoládové polevy. Uložíme na papír na pečení a necháme ztuhnout.
Předtím, než špejli píchnete do kuličky, nakrátko ji ponořte do čokoládové polevy. Pops tak budou na špejli lépe držet.
Share or print this recipe