Silvestrovské rakety

přísady

Doba přípravy: 30 minut
Porce: cca. 25 kusů

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g studeného másla
  • 100 g Korunní cukr moučka
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 špetka soli

Na krém ze smetanového sýra a šumivého vína

Pro dokončení:

  • 70g bílé čokoládové polevy
  • 70 g mléčné čokoládové polevy
  • Cukrové perly/cukrové hvězdy

Jiný:

  • Zlaté papírové košíčky
  • ​​​​​​​Zlatá dárková stuha

příprava

Mouku a moučkový cukr dejte do mísy.

Studené máslo rychle nakrájíte na malé kousky a přidejte k mouce.

Přidejte vejce a sůl a promíchejte všechny ingredience.

Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice asi na 30 minut.

 Předehřejte troubu na horní a spodní teplotu na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem.

Pracovní plochu lehce poprašte moukou, pomocí válečku na těstoviny rozválejte těsto na tloušťku cca. 0,5 cm a ostrým nožem vykrajujte rakety.

Opatrně zapíchněte špejle do poloviny raket do středu.

Rakety  pečte v předehřáté troubě 8 minut. Poté nechte vychladnout.

Krém:

Smíchejte všechny přísady dohromady a dejte na 30 minut do chladničky.

 Rakety natřete trochu krému a přiložíte dvou raketu. Pevně přitlačte.

Dejte rakety na 10 minut do chladničky.

Poleva:

Obě polevy rozpusťte

Ponořte špičky raket do polevy

Pokud chcete, nastříkejte na tělo rakety polevy nebo potřete spodní část a posypte cukrovými perličkami/cukrovými hvězdičkami.

 Na špejle navlečte papírové košíčky.

Zlatou stuhu připevněte špejle a konce srolujte nůžkami.

další recepty