Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Doba přípravy: 30 minut
Porce: cca. 25 kusů
Na těsto:
Na krém ze smetanového sýra a šumivého vína
Pro dokončení:
Jiný:
Mouku a moučkový cukr dejte do mísy.
Studené máslo rychle nakrájíte na malé kousky a přidejte k mouce.
Přidejte vejce a sůl a promíchejte všechny ingredience.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice asi na 30 minut.
Předehřejte troubu na horní a spodní teplotu na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem.
Pracovní plochu lehce poprašte moukou, pomocí válečku na těstoviny rozválejte těsto na tloušťku cca. 0,5 cm a ostrým nožem vykrajujte rakety.
Opatrně zapíchněte špejle do poloviny raket do středu.
Rakety pečte v předehřáté troubě 8 minut. Poté nechte vychladnout.
Krém:
Smíchejte všechny přísady dohromady a dejte na 30 minut do chladničky.
Rakety natřete trochu krému a přiložíte dvou raketu. Pevně přitlačte.
Dejte rakety na 10 minut do chladničky.
Poleva:
Obě polevy rozpusťte
Ponořte špičky raket do polevy
Pokud chcete, nastříkejte na tělo rakety polevy nebo potřete spodní část a posypte cukrovými perličkami/cukrovými hvězdičkami.
Na špejle navlečte papírové košíčky.
Zlatou stuhu připevněte špejle a konce srolujte nůžkami.
Share or print this recipe