Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Růžové okvětní lístky otrháme, opláchneme pod studenou vodou a opatrně odstraníme tvrdou bílou část, kterou byly lístky přirostlé ke kalichu.
Okvětní lístky potom dáme do mísy a zalejeme 1 litrem vařící vody. Pár lístků vybereme z vody, vytlačíme a opět vložíme do vody. Přikryjeme papírem na pečeni a necháme minimálně 24 hodin luhovat. (Růžové barvivo zůstane ve vodě, proto budou lístky po vytlačení bílé.)
Vodu potom přecedíme přes sítko, přidáme 1 kg cukru na přípravu sirupu a šťávou z jednoho citrónu, přivedeme do varu a vaříme, dokud není je roztok čirý a dokud se nerozpustí krystaly cukru. Pro delší trvanlivost sirup před plněním do sklenic ještě 3-5 minut povaříme. Potom sirup nalejeme do vysterilizovaných sklenic, dobře uzavřeme a uskladníme na chladném místě.
1 díl sirupu + 6 dílů vody
Po otevření uchovávejte v chladničce a rychle spotřebujte.
Share or print this recipe