Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na skořicové muffiny
na krém
Troubu předehřejte na 175 °C (horní/spodní ohřev) a formu na muffiny vyložte 12 papírovými košíčky.
Máslo šlehejte 2–3 minuty s cukrem, solí a vanilkou, dokud nevznikne krémovitá konzistence.
Po jednom zašlehejte vejce.
Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchávejte ji střídavě s mlékem pokojové teploty do máslovo-vaječné směsi. Nemíchejte však příliš razantně nebo příliš dlouho, jinak by těsto během pečení mohlo spadnout.
Těsto rozdělte do dvou misek a do jedné části vmíchejte cejlonskou skořici.
Do formiček dávejte vždy jednu lžíci světlého a poté jednu lžíci skořicového těsta, dokud nejsou ze 3/4 plné.
Skořicové muffiny pečte v troubě cca 20–25 minut dozlatova. Nechte úplně vychladnout.
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem dotuha a uložte na chvíli do lednice.
Smetanový sýr krátce promíchejte s mascarpone, moučkovým cukrem a vanilkou.
Vmíchejte šlehačku a výsledný krém přemístěte do cukrářského sáčku s hvězdicovitou špičkou.
Skořicové muffiny bohatě ozdobte krémem.
Cupcaky posypte skořicovým cukrem a vychutnejte si je nejlépe ihned.
V lednici vydrží cca 2–3 dny, první den však chutnají vždy nejlépe.
Tip: Cejlonská skořice je ve srovnání s čínskou skořicí kvalitnější, aromatičtější a díky nízkému obsahu kumarinu také ze zdravotního hlediska zcela bezpečná.
Share or print this recipe