Sladká pivní omáčka s cibulí

přísady

  • 200 ml tmavého piva
  • 3 lžíce studeného másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce Korunního cukru hnědého
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • Pepř, sůl
  • Výpek z masa

 

příprava

Nakrájíme si cibule na tenké měsíčky. Na pánvi necháme rozpustit 1 lžíci másla. Přidáme cibuli a na mírném ohni smažíme cca 20 minut, občas promícháme. Přidáme nasekaný česnek, cukr a ocet. Podle chuti přidáme pepř a sůl a celou směs zalijeme pivem. Vaříme asi 5 minut, sundáme z ohně a po částech vešleháme zbylé máslo.

Omáčka se hodí k vepřovému masu a skleničce vychlazeného piva.

Tip:

Ideální je začít na pánvi, kde se peklo maso, aby omáčka měla správnou masovou chuť.

 

 

 

 

další recepty