Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
40ks
Těsto:
Na dokončení:
Do mísy navážíme všechny ingredience kromě mléka a vejce a vypracujeme drobenku. Poté přidáme zbylé ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto. To dáme do lednice asi na 15 min. odpočinout, poté jej rozválíme na pomoučené ploše na obdélník o velikosti asi 40 × 30 cm, 2–3 mm tenký. Rádýlkem těsto nakrájíme na pásky o síle asi 1-2 cm, z každého vytvoříme uzel či preclík. Olej nalijeme do menšího hrnce tak, aby měl hloubku asi 5–6 cm. Zahřejeme ho na teplotu 170 °C a uzlíky po částech usmažíme dozlatova. Odkládáme na tác s ubrousky, aby se mohl přebytečný olej vsáknout. Ještě vlažné Je obalíme ve směsi obou cukrů. Nejlépe chutnají čerstvé.
Share or print this recipe