Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto ze špaldové mouky
Tvarohový krém
Drobenka
Na křehké pečivo dejte do misky mouku a moučkový cukr.
Studené máslo rychle nakrájejte na malé kousky nožem a přidejte. Přidejte vejce a sůl a promíchejte všechny přísady do těsta. Jakmile je hladké, zabalte je do potravinářské fólie a vložte do chladničky asi na 30 minut.
Na krém vyšlehejte máslo s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru, tvaroh a vejce. Dobře promíchejte. Nakonec přes síto nasypte kukuřičný škrob a vmíchejte. Ovoce umyjte, nechte dobře okapat a v případě potřeby nakrájejte na polovinu. Smíchejte ovoce s 1 polévkovou lžící špaldové mouky.
Na drobenku rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Ochlazené máslo rychle promíchejte s moukou, solí, vanilkou a cukrem krupicí a vytvořte posypku. Dejte drobenku do chladničky, dokud ji nebudete potřebovat.
Předehřejte troubu na 180 stupňů na horní a dolní ohřev. Vymažte formu tukem. Těsto na špaldový křehký koláč vyválejte na pomoučněné pracovní ploše. Vložte do připravené misky a silně přitlačte na dno i na okraj. Přebytek na okraji odřízněte a rukama vytvořte pěkný povrch.
Tvarohový krém rovnoměrně rozetřete na špaldové křehké pečivo a posypte připraveným ovocem a připravenou drobenkou. Špaldový dort s tvarohem pečte v předehřáté troubě asi 40 minut. Poté jej vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout.
Během ochlazování opatrně protáhněte kulatý nůž podél okraje formy, aby ji bylo možné později snadno uvolnit. Odstraňte formu a posypte špaldový koláč moučkovým cukrem.
Tip: Pro špaldový koláč lze v závislosti na ročním období také použít jiné ovoce, stejně jako zavařené ovoce, jako jsou poloviny broskví.
Share or print this recipe