Srnčí hřbet

přísady

  • 5 vajec
  • 120 g měkkého másla
  • 1 vanilkový cuku
  • 1 špetka soli
  • 100 g rozpuštěné čokolády
  • 150 g strouhaných mandlí
  • 40 g hladké mouky
  • 100 g Korunního cukru bio
  • 50 g meruňkového džemu

Na polevu

  • 150 g čokolády
  • 100 ml vody
  • 120 g Korunního cukru moučka
  • 50 g sekané / celé mandle
  • měkké máslo a mouka pro vymazání formy

příprava

Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Předehřejte troubu na 170 stupňů.

Oddělíte bílky a žloutky. Máslo, vanilkový cukr a sůl vymícháte do pěny, opatrně přimícháte rozpuštěnou čokoládu, přidejte žloutky. Dobře vyšlehejte bílky, do kterých budete postupně přidávat Korunní cukr bio, pevný sníh a přidejte k čokoládovému základu.

Mandle smíchejte s moukou a přimíchejte k těstu. Směs nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě při 170 ° C po dobu přibližně 1 hodiny. Nechte srnčí hřbet vychladnout.

Tence potřete horkým meruňkovým džemem.

Pro polevu rozlámejte či rozkrájejte čokoládu na malé kousky, vařte vodu a moučkový cukr. Přidejte čokoládu a velmi dobře promíchejte ručním mixérem (bez obsahu vzduchu), dokud se vše nerozpustí. Nechte vychladnout,  ještě vlažné nalijte na srnčí hřbet. Nakonec ozdobte mandlemi.

další recepty