Stromeček z čkoládových hvězdiček

přísady

  • 250 g tmavé čokolády
  • 6 vajec
  • 250 g másla
  • 250 g Korunního cukru hnědého
  • 150 g hladké mouky
  • 2 bílky
  • 250 g Korunního cukru pudrového

příprava

Rozpusťte čokoládu na vodní lázni. Oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Měkké máslo, hnědý cukr a žloutky míchejte do pěny.  Do směsi másla, cukru a žloutků vmíchejte tekutou teplou čokoládu. Střídavě přidávejte mouku a sníh z bílků.

Předehřejte troubu na 180 ° horní a spodní pečení. Směs rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi 20 minut. Proveďte test pomocí špejle. Směs nechte vychladnout, vykrajovátkem vykrojíte hvězdičky, opatrně položíte hvězdičky dle sebe, kraje hvězdiček ozdobíte polevou a špičky ozdobíte perličkami. Polevu necháte zaschnout a naskládáte na sebe a vytvoříte stromečky.

Tip:

Zbytek těsta lze použít na Cake Pops.

 

další recepty