Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Příprava s kuchyňským robotem: Do misky kuchyňského robotu vložte všechny přísady kromě másla. Máslo nakrájejte na malé kousky, položte na přísady a dobře promíchejte K – hákem, dokud nevznikne pevné těsto.
Příprava bez kuchyňského robotu: V misce smíchejte mouku, hnědý cukr, vanilkový cukr a koření. Máslo nakrájejte na malé kousky a přidejte k ostatním ingrediencím. Směs promíchejte, dokud těsto nemá písčitou konzistenci. Přidejte vejce a rychle promíchejte s ostatními přísadami, abyste vytvořili hladkou hmotu.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladu po dobu nejméně 4 hodin. Nejlepší by bylo zpracovat těsto až druhý den, aby se vůně a chuť koření mohla rozvinout.
Předehřejte troubu na 180 ° C na horký vzduch. Na dva plechy položte papír na pečení.
Těsto dejte na moukou posypanou pracovní plochu a vyválejte na tloušťku přibližně 4 mm. Vykrajujte z těsta různými motivy (razítka s vánočními motivy nebo válečkem se vzorem). Chcete-li použít sušenky využít jako přívěsek na vánoční stromeček, před pečením udělejte do sušenky díru dřevěnou špejlí.
Pečeme asi 10-13 minut, podle velikosti.
Share or print this recipe