Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme šťávou z půlky citronu. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Odvážíme 100 g jablek a 100 g švestek a nakrájíme je na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme.
Rozmixovanou směs dáme do většího hrnce, přidáme Korunní cukr želírovací 2:1 a promícháme. Přidáme celou skořici a rum (např. tuzemák). Vše za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
Hotovou směs zbavíme pěny a ihned plníme do připravených zavařovacích sklenic, a to až po okraj. Sklenice pečlivě uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku. Pokud nechceme mít ve skleničce džemu celou skořici, vyjmeme ji před plněním.
Share or print this recipe