Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Švestky umyjeme, necháme dobře okapat, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Půlku ovoce spolu s citrónovou šťávou rozmixujeme, dohromady s nakrájenými švestkami dáme do hrnce a dobře promícháme s želírovacím cukrem.
Přikryté necháme několik hodin (ji přes noc) stát na chladném místě.
Potom přidáme skořici a hřebíček, za stálého míchání přivedeme do varu a 8 – 10 minut vaříme. Provedeme želírovací zkoušku.
Hrnec odstavíme ze sporáku, vyndáme koření, džem naplníme do připravených, rumem vypláchnutých sklenic a pevně uzavřeme.
Share or print this recipe