Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto
Švestková náplň
Náplň
Mandlový topping
Nejdříve si připravte švestkovou náplň. Zralé švestky omyjte, vypeckujte a rozčtvrťte. Pokud již nejsou zcela čerstvé, odřízněte méně kvalitní části. V hrnci přiveďte k varu cukr a vmíchejte pudinkový prášek. Vařte
2–3 minuty a poté stáhněte z plotny.
Předehřejte troubu na 175 °C na horní/spodní ohřev. Na přípravu těsta vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Dobře promíchejte mouku a prášek do pečiva. Zvlášť smíchejte olej a mléko. Směs mouky a mléka střídavě po částech vmíchejte do vajec, aby vzniklo hladké těsto.
Vymažte pružinovou formu, nalijte do ní těsto a pečte asi 40 minut. Občas těsto otestujte pomocí špejle. Nechte zcela vychladnout.
Dortový základ příčně rozkrojte na polovinu. Spodní část vložte zpět do formy a utáhněte ji. Navrch rozetřete švestkový kompot. Vyšlehejte šlehačku se ztužovačem šlehačky a moučkovým cukrem, rozetřete na kompot. Navrch položte druhou vrstvu dortu.
Na pánvi rozpusťte máslo s cukrem. Přidejte mandlové lupínky a med a za stálého míchání 2–3 minuty povařte. Mandlovou směs rozetřete na koláč a nechte vychladnout.
Share or print this recipe