Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Předehřejte troubu na 170 ° C na horký vzduch. Plech vyložte papírem na pečení a umístěte 2 kroužky na dort, každý o průměru 20 cm. Formy obalte alobalem tak, aby těsto zůstalo ve formách.
Na těsto vymačkejte citron a nastrouhejte citronovou kůru. Míchejte vejce a cukr na pečení do pěny. Pomalu přimíchávejte olej, vodu, citronovou šťávu a citronovou kůru. Mouku a prášek do pečiva smíchejte v misce a přidejte do těsta. Míchejte rychle. Přidejte konfety a už jen krátce zamíchejte.
Nalijte polovinu těsta do prstenů na dort a pečte asi 35-40 minut (proveďte zkoušku špejlí). Nechte vychladnout ve formě. Pomocí nože uvolněte dort z forem.
Na krém nechte máslo změknout v troubě (ale ne zcela rozpustit!). Šlehejte měkké máslo asi 1 minutu, přidejte moučkový cukr po lžících. Nakonec zamíchejte smetanový sýr lžičkou, dokud se nevytvoří krémově načechraná hmota. Podle potřeby přimíchejte cca. 10-20 ml šlehačky.
Ozdobte dort
Studení korpusy rozřízněte na polovinu. Položte první část na otočný talíř nebo na talíř. Nahoře rozprostřete asi 3-5 polévkových lžic smetanového sýrového krému, dejte druhou část a znovu potřete smetanovým sýrem. Opakujte kroky, dokud se nespojí všechny korpusy. Nakonec rozetřete krém na vrch dortu a na okrajích dortu. Nejlepší je k tomu použít kartu na těsta nebo špachtli.
Umístěte pod dort čistou kuchyňskou utěrku (abyste mohli znovu použít padlé zdobení) a dort ozdobte sypáním, např. dort zcela zakryjte sypáním nebo jen posypte troškou zdobení a dort nebo na stranu. Nechte vychladnout!
Ideální recept na další karnevalovou párty!
Share or print this recipe