Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
suroviny na cca. 6-8
kousků na těsto:
na náplň
Příprava těsta
Nejprve dejte všechny suroviny na těsto do mixovací nádoby a rychle vypracujte hladké těsto pomocí míchací lopatky kuchyňského robota, háku na těsto ručního mixéru nebo rukama.
Poté z těsta na pomoučené pracovní ploše rukama vytvarujte kouli, přitlačte ji do plochého tvaru, přikryjte a nechte v lednici odpočinout alespoň 45 minut.
Troubu předehřejte na 200 °C, horní/spodní pečení.
Poté válečkem na pomoučené pracovní ploše vyválejte křehké těsto na tloušťku přibližně 3-5 mm a následně ho vtlačte do formy na tartaletky, ideálně do formy s vyvýšenými stranami. Formy není třeba vymazávat, protože listové těsto obsahuje hodně másla a po upečení je lze snadno vyjmout.
Plátky těsta několikrát propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě přibližně 10-12 minut.
Poté snižte teplotu trouby na 180 °C a pečte tartaletky dalších 5 minut. Pokud se okraj těsta prohne dovnitř, můžete ho ještě horké jemně zatlačit zpět pomocí malé skleničky.
Těsto nechte úplně ochladnout.
Příprava náplně
Šlehačkovou smetanu spolu se zahušťovadlem vyšlehejte do tuha a odstavte na několik minut.
Mascarpone míchejte s cukrem na nejnižší stupeň do vytvoření krémové konzistence.
Poté vmíchejte směs mascarpone a cukru do šlehačké smetany ručně.
Poslední kroky výroby Tartaletek Černý les
Třešně sceďte a překrojte napůl.
Třešňového džem smíchejte s rumem a natřete na vychladlé pláty křehkého těsta.
Poté rovnoměrně rozprostřete rozpůlené třešně na plátech těsta a nakonec je namažte krémem z mascarpone.
Tartaletky Černý les ozdobte čerstvými třešněmi a přidejte trochu čokoládové polevy nebo čokoládových hoblin. Následně nechte alespoň 1-2 hodiny v lednici.
Tip: Místo malých tartaletek můžete upéct i velký dort černý les.
Share or print this recipe