Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Příprava: 20 + 15 + kynutí 2,5 hodiny
pečení: 12 minut
Várka na cca 60 ks koláčků
Mák povaříme s mlékem na hustější kaši, pak přidáme všechny ostatní ingredience.
Ručně vše spojíme a posypkou zdobíme koláčky.
Do misky rozdrobíme droždí pokojové teploty, přidáme cukr a mléko. Přikryjeme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Prosejeme mouku, přidáme sůl, jeden bílek a citronovou kůru.
Ohřejeme si mléko tak, aby bylo vlažné a vlijeme do směsi. Krupicový cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků vyšleháme společně s 250 gramy másla. Ušlehanou směs přidáme k mouce i s vyběhlým kváskem. Nyní použijeme hnětacího robota nebo zapojíme svaly a vypracováváme jej asi 20 minut. Během toho můžeme poprašovat hladkou moukou, aby se těsto nelepilo.
Necháme na teplém místě kynout asi 2 hodiny.
Na vále si rozdělíme hotové těsto na kousky, vypracováváme kuličky, do kterých vytvarujeme důlek a naplníme jej vybranou náplní. 2 žloutky smícháme s mlékem a potíráme jimi koláčky.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 12 minut. Zbylé máslo rozpustíme a jakmile vytáhneme hotový plech, potřeme máslem pro ještě lepší chuť.
Share or print this recipe