Tropický dort Piňa Colada

přísady

Na 1 dort o průměru 15 cm

  • 350 g hnědého třtinového cukru
  • 3 vejce (velikost L)
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 390 g mouky
  • 1 bal. Prášek na pečení
  • 30 g mletých ořechů {a nejlépe opražených}
  • 1 vrchovatou čajovou lžičku mleté skořice
  • 4 {velmi} zralé banány
  • 430 g ananasového pyré {čerstvého}
  • Dřeň vanilkového lusku

 Na krém: (1 šálek = 250 ml např. kelímek od jogurtu)

  • ½ šálku másla (pokojová teplota)
  • 500 g přírodního čerstvého sýra
  • 250 g tvarohu
  • 1 šálek cukru moučka
  •  kapka kokosového mléka
  • kůra z ½ bio citronu 

Na zdobení:

  • dostatek strouhaného kokosu
  • sušený ananas
  • 1 kiwi
  • čerstvé květy

příprava

Na dort několik minut šlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vydlabejte ananas. Ovocnou dužinu smíchejte se zralými banány a promíchejte. Vmíchejte olej, ovocné pyré, moučnou směs, ořechy, skořici a vanilku. 

Vyložte tři pečící formy o průměru 18 cm pečicím papírem. Směs rovnoměrně rozetřete a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 40 minut. Poté ještě horké vyklopte z formy a nechte vychladnout.

Na krém vyšlehejte máslo se smetanovým sýrem v kuchyňském robotu. Vmíchejte moučkový cukr. Vmíchejte trochu kokosového mléka. Bio citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru z poloviny citronu a vmíchejte do krému.

Nalijte smetanu do zdobícího sáčku. Naneste tečky na dort a položte základy na sebe. Dort podávejte ozdobený velkým množstvím kokosových vloček, sušeným ananasem a mangovými nudličkami, kiwi (nakrájené na plátky) a čerstvými květy.

další recepty