Tvarohové a krupicové palačinky

přísady

ca. na 6 palačinek

Na těsto

  • 200 ml mléka
  • 80 g krupice
  • 40 g Korunní drový cukr
  • 2 vajec
  • Špetka soli
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 10 g mouky

K ozdobení

 

příprava

Mléko krátce povařte.

Přidejte krupici a cukr a dobře promíchejte. Nechte přibližně 5 minut nasáknout a poté nalijte do mísy.

Oddělte žloutky od bílků. Bílky ušlehejte se solí do tuhé pěny.

Ke krupici přidejte tvaroh a žloutek a ihned metličkou ručního mixéru rozmixujte. Přidejte mouku a krátce promíchejte. Opatrně přidejte ušlehaný sníh z bílků.

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte kokosový olej. Těsto nalijte do rozehřáté pánve a vytvarujte do kulatého tvaru. Palačinky pečte na mírném ohni přibližně 3 minuty z obou stran. Udržujte je v teple.

Posypte moučkovým cukrem a ozdobte malinami. Podávejte nejlépe vlažné.

Variace: Tvarohové a krupicové palačinky jsou velmi lahodné i se skořicovým cukrem. Smíchejte 3-4 lžíce krupicového cukru s trochou skořice.

další recepty