Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Forma na dort, průměr 18 cm
Na tvarohovo-mascarponovou náplň
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení. Vymažte dortovou formu máslem a vysypte strouhankou.
Na piškotové těsto vyšlehejte vejce, poté postupně přidejte cukr a vanilkový cukr, dokud není směs světle žlutá, nadýchaná a nezdvojnásobí svůj objem.
Mouku prosejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do vaječné směsi se špetkou soli.
Nalijte do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a pečte približne 40 minut do světle hněda. Zkontrolujte jehlovým testem.
Mezitím vložte plátky želatiny do studené vody.
Nízkotučný tvaroh smíchejte s mascarpone a cukrem.
Plátky želatiny vymačkejte a rozpusťte v hrnci při velmi nízké teplotě. Vmíchejte do toho 3 lžíce tvarohovo-mascarponové směsi. Sundejte z plotny a želatinovou směs přidejte do zbývající tvarohovo-mascarpone směsi. Nakonec dochuťte citronovou šťávou. Přikryjte a dejte na 2 hodiny do lednice.
Rozpůlte vychladlý piškot a potřete sirupem z bezových květů.
Tvarohovo-mascarpone krém vyndejte z lednice a naplňte jím dort, poté potřete zbylým krémem i vršek. Nechte v chladničce, dokud nebudete připraveni k použití.
Ozdobte sušenými květy.
Share or print this recipe