Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na polevu:
Mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr dejte do misky přidáte studené máslo nakrájení na na malé kousky a dále vejce a sůl. Všechny ingredience řádně promíchejte a vytvořte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na 30 minut do chladničky.
Předehřejte troubu na 180 stupňů – horní a spodní pečení. Vyložte plech papírem na pečení. Pracovní plochu lehce vysypte moukou, vyválejte těsto a vykrajujte sušenky.
Vyšlehejte vaječný bílek a postupně přidávejte pudrový cukr a citronovou šťávu. Míchejte cca. 10 minut. Hmota by měla být viskózní a pouze pomalu stékat z metliček mixéru. Pokud je směs příliš pevná, přidávejte po kapkách citronovou šťávu. Dejte polevu z bílku do misky. Pomocí párátka přidejte potravinářské barvy. Rozdělte tečky do bílkové polevy a pomocí párátka nakreslete čáry polevě tak, abyste vytvořili mramorování.
Rovnoměrně ponořte jednu stranu vychlazených sušenek do polevy. Poté prsty setřete přebytečnou polevu. Nechte zaschnout.
Share or print this recipe