Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Přesejeme mandlovou mouku a pudrový cukr a smícháme s 80 g bílků a utřeme z nich pastu. Ušleháme 70 g bio krystalového cukru s 80 g bílků*.
Mezitím povaříme 130 g bio krystalového cukru ve vodě při 118 °C a tenkým pramínkem ho při nízké rychlosti šlehače přiléváme ke sněhu. Poté ji ušleháme při vysoké rychlosti do úplného vychladnutí.
Sníh opatrně vmícháme do mandlové pasty.
Těsto naplníme do zdobicího sáčku (kulatá tryska vel. 6 nebo 8) a kulatou hladkou tryskou vytvarujeme na pečícím plechu kolečka. Necháme makronky cca 30 min. oschnout při pokojové teplotě, aby se při doteku nelepily na prsty.
Pečeme je cca 10 min. v horkovzdušné troubě při 160 °C.Pro přípravu náplně svaříme smetanu s dření** z jednoho vanilkového lusku a přelijeme ji přes čokoládu.
Hotovou náplň necháme 12 hod. odpočívat na chladném místě. Zchladlé makronky zdobíme sáčkem.
*Barvení: gelové barvy vmícháváme podle požadovaného odstínu
**Variace: místo vanilky můžeme přidat do těsta pár kapek bio citronového oleje, bio pomerančového oleje nebo bio růžového oleje.
Share or print this recipe