Vanilkové rohlíčky s rumem

přísady

  • 280 g hladká mouka
  • 200 g máslo
  • 60 g cukr krupice
  • 125 g mouka z vlašských ořechů
  • 1 g skořice
  • 1 g soli
  • 1 vanilkový lusk

Poleva: 

  • 100 g cukr moučka
  • 30 g rum

příprava

Do mísy navážíme všechny ingredience a rychle krátce vypracujeme pevné těsto. Z něj oddělujeme dílky o hmotnosti 10 g, ze kterých uválíme malé rohlíčky. Pečeme do světle zlaté barvy při 160°C  asi 15 až 20 min.na plechu s papírem. Upečené a ještě horké cukroví opatrně potíráme polevou, kterou jsme vyrobili smícháním prosátého cukru s rumem. Necháme je na plechu zaschnout. Uložíme je ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.

další recepty